Proeflokaal Bakker

De agenda

December

Keezen
Woensdag 6 december, aanvang 20.00 uur.
De Keezcompetitie is weer in volle gang voor dit winterseizoen. Kom gezellig meedoen. Er worden 3 rondes gespeeld.

Openingstijden feestdagen
24e Vanaf 15.00 uur
25e 1e kerstdag gesloten
26e 2e kerstdag van 14.00 – 19.00 uur.
31e 14.00 – 19.00 uur.
1 januari 15.00 – 19.00

Peu de Feu live
Vrijdag 29 december, aanvang 21.00 uur. Entree vrij
Hoewel Peu de Feu zijn eigen arrangementen samenstelt en de teksten in het Nederlands heeft vertaald, is de bezetting, de stijl en het repertoire, zeer karakteristiek en geheel in de lijn van Hotclub de France!


Purmerend wenst elkaar
Maandag 1 januari, aanvang 15.00 uur.
De grootste nieuwjaarsreceptie van Nederland op de Koemarkt in Purmerend met diverse artiesten. Natuurlijk heerlijke Gluhwein en oliebollen…

Parate kennisquiz 4 januari
Donderdag 4 januari, aanvang 20.00 uur.
Geef je nu op per team van 2 spelers om de fel begeerde titel, als het gaat om cultuur, sport, kunst, geschiedenis, topografie, muziek, wiskunde… inschrijving via de mail of aan de bar info@proeflokaalbakker.nl 0299 421262 op volgorde van aanmelden max. 12 teams en 3 reserveteams. Er is nog plaats voor 1 team aan de speeltafel en 3
reserveteams. Geef je nu op !!!

September

Politiek Lokaal Purmerend

Zondag 3 september, aanvang 14.00 uur.

Deze editie van het PLP staat de gemeenteraadsverkiezing op de agenda. Heeft u vragen of opmerkingen aan de gemeenteraad en wilt u deze aflevering bijwonen dan bent u van harte welkom. 

Purmerendse Feestweek

11 t/m 17 september

Maandag 11 sept. Markstadtrofee pijproken, aanvang 20.00 uur.

Dinsdag 12 sept. Veetentoonstelling, geopend vanaf 6.00 uur.

Woensdag 13 sept. Keeztournooi (koppelkeezen) aanvang 20.00 uur opgeven per team van 2

Donderdag 14 sept. Harddraverij/Paardendag, geopend vanaf 11.00 uur.

Zaterdag 16 sept. Oldtimer autoshow en taptoe op de Koemarkt aanvang, 19.30 uur.

Zondag 17 sept. Steenwerpen. Geef je nu op per team van 8 personen. Bakker sponsort de banen.

Kijk voor de gehele feestweekagenda op markstad-info

Smaakmakend

zondag 24 september, aanvang 13.00 uur.

Op zondag 24 september van 13.00 tot 19.00 uur zal er weer een editie van smaakmakend op de Koemarkt plaatsvinden. Smaakmakend is een culinaire markt, vertegenwoordigd door diverse horecabedrijven die gevestigd zijn op de Koemarkt. Deze editie zal een combinatie zijn van Smaakmakend en de Bier & Wijnmarkt. Het aanbod is ditmaal weer groot als we een rondje maken langs de standjes van diverse restaurants, eetcafé s en biercafé s, bierbrouwerijen uit de streek en wijnleveranciers. De restaurants doen een greep uit hun menukaart en bieden de bezoekers een diversiteit aan hapjes zoals vis, vleesgerechtjes en tapas. Er worden ook pannenkoeken en poffertjes gebakken en voor de kinderen is er weer een springkussen. Het evenement zal worden opgeluisterd met muziek.

Taallokaal

Donderdag 28 september, aanvang 20.00 uur.

Vanaf nu iedere 4e donderdag van de maand weer Taallokaal, met deze editie de onthulling van de jaarlijkse gedichtenwedstrijd. Deze editie is het thema De Stijl ! Het winnende gedicht zal worden onthuld aan de zijgevel van het Proeflokaal.

Peu de Feu

Vrijdag 29 september, aanvang 21.00 uur.

Hoewel Peu de Feu zijn eigen arrangementen samenstelt en de teksten in het Nederlands heeft vertaald, is de bezetting, de stijl en het repertoire, zeer karakteristiek en geheel in de lijn van: Hot Club de France. Entree vrij.

Juni

Uw nieuwsbrief met weer het maandelijkse spel Keezen, de Internationale markt, Reuring, Livemuziek, en het uitje naar de Kuyper en het Jenevermuseum.

Verder willen wij iedereen bedanken voor jullie hartverwarmende kaarten, bloemen, groetjes, en alle lieve woorden ter nagedachtenis aan onze kroegtijger Trigger. Helaas te vroeg overleden. Wij missen hem enorm. Hij liet ons achter met mooie herinneringen en een “leeg” café !

Twaalf jaar lang duizend knuffels iedere dag
Dat je dan zo eindigde kan ik maar niet bevatten
Ik mis je enorm beste vriend
Slaap zacht
Duizend knuffels

Je maatje

Pinksteren

Zondag 4 juni – maandag 5 juni

Beide dagen geopend vanaf 14.00 uur met op 2e Pinksterdag Braderie op de Koemarkt.

Keezen

Woensdag 7 juni, aanvang 20.00 uur.

Er wordt nu buiten de competitie om weer gezellig vrij gespeeld.

Internationale markt

9-10-11 juni Fiesta Eurasia. Dit jaar smelten werelddelen samen op de internationale markt: het kleurrijke en sfeervolle Europa ontmoet het exotische Indo-Aziatische. Fiësta Europa is een Europese sfeermarkt uit België met deelnemers uit alle hoeken van Europa en ‘Istimewa’ een Pasar Malam die het exotische verre oosten tot in Nederland haalt.

Excursie per touringcar naar Royal Distillers De Kuyper in Schiedam en Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam.

Woensdag 21 juni, vertrek om 10.00 uur vanaf Proeflokaal Bakker naar Schiedam alwaar we bij De Kuyper worden ontvangen met een lunch. Na de lunch wordt de groep in tweeën gedeeld en gaat de ene groep naar het Jenevermuseum (5 minuten lopen) en de andere blijft bij De Kuyper. Na ongeveer 1.5 uur wisselen we. Om 17.00 uur gaan we weer retour richting Purmerend. Opgeven? Aan de bar of per mail, info@proeflokaalbakker.nl kosten: € 27,50

Reuring Festival

Donderdag 22 t/m zondag 25 juni

Het jaarlijkse Reuring is weer in Purmerend met op zaterdag het straattheater in de binnenstad en theater-optredens in het Proeflokaal.

Bohemian Soldiers

Vrijdag 30 juni, aanvang 21.00 uur.

Een theatraal energiek muziekcombo met snaren en zang. Zij brengen circusballades, chansons en swingende songs. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigenwerk en

bewerkingen van onbekende nummers uit begin jaren ’30.

Zang Maaike Lans. Gitaar/Banjo/zang Hein Grapendaal. Bas Eelke van der Hak.

Maart

Keezen

Woensdag 1 maart, aanvang 20.00 uur

Er wordt weer competitie gespeeld in het Proeflokaal, altijd de eerste woensdag v/d maand.

Let op! Zaterdag 1 april 12 uurs Keeztournooi, van 14.00-02.00 uur Max. 24 pers. Inschrijving € 12.50 p.p. Dit is inclusief avondmaaltijd. Geef je op via de mail of aan de bar…

Bohemian Soldiers

Vrijdag 17 maart, aanvang 21.00 uur. Entree vrij.

Een theatraal energiek muziekcombo met snaren en zang. Zij brengen circusballades, chansons en swingende songs. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigenwerk en bewerkingen van onbekende nummers uit begin jaren ’30.  Zang, Maaike Lans. Gitaar/Banjo/zang, Hein Grapendaal. Bas, Eelke van der Hak. Accordeon, Arthur Koot.

Taallokaal

Woensdag 22 maart,  Aanvang 20.00 uur.

Dichterskring Waterland organiseert weer Taallokaal. Kom gedichten of verhalen voordragen uit eigen werk of van andere auteurs. Gezellig komen luisteren is natuurlijk ook leuk. Er wordt ook weer een taalopdracht uitgeschreven waaraan iedereen kan meedoen!

Wereldwijntour

Zondag 26 maart, van 14.00 – 18.00 uur

De deelnemende horeca serveert voor u acht verschillende landen, te denken aan rode, witte en rosé. Daarbij wordt dan ook een passend hapje geserveerd. De horeca deelnemers zijn: Restaurant Spijkerman, Snooker & Poolcenter, café de Stapper, Brasserie Zomaar, GastroPub, Café de Bonte Koe, Café Aad de Wolf en Proeflokaal Bakker. De wijnen die worden geschonken nemen u mee naar landen als; Griekenland, Chili, Italië, Zuid Afrika, Spanje, Frankrijk, Argentinië.

Bij de deelnemende bedrijven krijgt men ook een stempelkaart en heeft men 5 stempels verzameld dan wacht er voor u een leuk presentje. Kosten; 3,- per glas inclusief hapje!

Peu de Feu, Live Gipsy Jazz

Vrijdag 31 maart, aanvang 21.00 uur. Entree vrij.

Hotclub de France en een knipoog naar de swing van de legendarische Eddy Christiani. Dit omvat de stijl van Peu de Feu. Maaike Lans, Bob van Houten, Jasper Maij, Eelke van der Hak, en diverse gastspelers. Elke laatste vrijdag van de maand!

Februari

Keezen
Woensdag 1 februari, aanvang 20.00 uur
Er wordt weer competitie gespeeld in het Proeflokaal, altijd de eerste woensdag v/d maand.

Taallokaal
Woensdag 22 februari, Aanvang 20.00 uur.
Dichterskring Waterland organiseert weer Taallokaal. Kom gedichten of verhalen voordragen uit eigen werk of van andere auteurs. Gezellig komen luisteren is natuurlijk ook leuk. Er wordt ook weer een taalopdracht uitgeschreven waaraan iedereen kan meedoen!

Peu de Feu, Live Gipsy Jazz
Vrijdag 24 februari, aanvang 21.00 uur. Entree vrij.
Hotclub de France en een knipoog naar de swing van de legendarische Eddy Christiani. Dit omvat de stijl van Peu de Feu. Maaike Lans, Bob van Houten, Jasper Maij, Eelke van der Hak, en diverse gastspelers. Elke laatste vrijdag van de maand!